Forslag til kjøreruter langs Kystkulturveien

3 Up
Article image

Forslag til bilturer

Kystkulturveien gir flere muligheter for flotte ruter med vakker natur og interessante opplevelsesmål.

Sjekk kartet for kystkulturveien, og lag deg en reiserute ut fra punktene du finner i høyre marg -

- eller se på de tre forslagene nedenfor, som har GPS-ruter fra kjørte turer.

Rutene er lagt ut med  beskrivelser og logger i GPX-filutvekslingsformat. Last ned filene og lagre dem på PC-en. Åpne deretter fra harddisken. 

  

 

Fra E10 ved Holmvann til Tjeldsund via Kystkulturveien (Bilrute nr 1)

Det første forslaget til tur går fra krysset mellom E10 og RV829 like ved Holmvann via Grov og Tovik til Tjeldsund og E10. Direkte fra startpunkt til Tjeldsundbrua langs E10 er det ca 42 km. Dette turforslaget betyr 12 km ekstra, men gir til gjengjeld mange spennende opplevelser.

Fra E6 ved Langmyra via Morgans skip til Grov (Bilrute nr 2)

Det andre turforslaget går fra krysset mellom E6 og RV825 ved Langmyra ovenfor Gratangsbotn til Grov der du kan koble deg på turforslag 1 og enten velge veien til Holmvann og E10 eller til Tjeldsundbrua og E10. Ruta er 80 km lang med avstkkerne og med siste del av tur nr 1 fra Grov blir turen 110 km mot 68 km uten avstikkere. Sammenlignbar kjørelengde langs E6 og E10 er 72 km.

Fra Fossbakken og E6 til Harstad og Tjeldsund (Bilrute nr 3)

Bilturen går fra krysset mellom E6 og RV84 på Fossbakken i Lavangen kommune. Fra Fossbakken til Tjeldsund brua er det 87 km langs E10. Dette spennede turforslaget er på om lag 124 km og fører deg til steder som er vel verd et besøk.